Това сподели пред БНР известният ни режисьор Явор Гърдев.  Той изрази

...
Това сподели пред БНР известният ни режисьор Явор Гърдев.  Той изрази
Коментари Харесай

Явор Гърдев: 24 май е центриран около словото, около нещото, което произвежда смисъл

Това показа пред БНР известният ни режисьор Явор Гърдев. 

 

Той изрази мнение, че би трябвало да се научим да намираме в всекидневието си съображение да живеем дружно на едно и също място макар споровете.

 

Гърдев показа, че е наивно да се мисли, че Министерството на културата някой ден ще бъде приоритет за политическите партии.

 

" Геополитическата тактика на страната ни постоянно е била спохождана от съобразявания и изчаквания. Ние сме наследници на неналичието на възторг. Опитваме се със самонадъхване и с търсене на източници на горделивост да си възстановим самочувствието, само че едно е да имаш самочувствие, което се опитваш да помпаш самичък, друго е да имаш действително самочувствие на нация, която създава резултати във всяка сфера на развиването си ", сподели режисьорът.

 

Той посочи, че позицията на стратегическо очакване и безучастие е обвързвана с това, че нещата стартират да се дефинират главно от другите. 

 

" Често се работи във връзка с илюзии, които ние самите си представяме и тогава никакъв народняшки възторг, колкото и да е напомпан, не може да компенсира действителната липса на самочувствие. Често се експлоатират идеологически постановки, които от дълго време не са факт - като да вземем за пример - популисткият национализъм твърди, че българската страна има подобен вид суверенитет, с помощта на който сама би могла да оцелява в света. Българската страна е в режим на споделен суверенитет в границите на Европейски Съюз ", посочи Гърдев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР